Batterier
Batterier kommer i mange varianter, og inneholder gjerne tungmetaller som kadmium, kvikksølv eller bly.
Husholdning og næringsliv:
Batterier skilles i 2 kategorier, 1) Startbatteri («bilbatteri») og 2) oppladbare- og engangsbatterier. Batteriene er merket med hvilken type tungmetall de inneholder. Det kan være kadmium (Cd), kvikksølv (Hg) eller bly (Pb). Enkelte batterier kan være brannfarlig, ved kortslutning, vær derfor nøye på å legge batteriene i riktig sorteringsenhet på miljøstasjonen. Startbatterier settes på anvist plass, slik at våre ansatte gjør videre sortering.
OBS! Driftsbatteri fra El-Bil. Ta kontakt med oss på forhånd slik at vi rekker å ta kontakt med selskapet som tar i mot batteriene. Ha klart både chassisnummer og registeringsnummer på bilen.
Tips: Brukte batterier har en liten brannrisiko og de kan lekke etsende batterisyre, der er det greit å ta noen sikkerhetsregler. Når flere brukte batterier oppbevares sammen er det en risiko for at polene kommer i kontakt med hverandre, da kan det i verste fall begynne å brenne. Ved å tape over polene unngår du dette, og det er spesielt litium batterier dette gjelder – blant annet knappcellebatterier. Om du får batterisyre på huden, må stedet nøytraliseres øyeblikkelig – da kan man benytte såpe (basisk).
E-deklarering (næringsaktører):