Hjelp oss å gjøre landet vårt mindre giftig!

EE-avfall/elektrisk avfall havner lett i restavfallet, men alt som går på strøm og batteri skal leveres til godkjent mottak for denne type avfall. Å husker at en gammel mixmaster, vaskemaskin eller en hårføner er elektrisk avfall, gjør de fleste – men det er lett å glemme at kabler/ledninger, lyspærer, barneleker med lys og lyd, bursdagskort med lyd og gamle telefoner også er det.


Innsamlingskonkurranse – hvilken skole vinner kr 5000,-

Sammen med Elkjøp inviterer vi deg til å ta med gammelt EE-avfall/småelektronikk å leve inn til våre miljøstasjoner eller til Elkjøp i uke 17. Vektverdien av hva du leverer inn kan du «gi» til din skole/skolekreten du bor. Den skolen som får høyest vekt pr elev (gjennomsnitt) mottar et gavekort fra Elkjøp på kr 5000,-  Og vi har delt inn området i 3 regioner, Vågan, Vestvågøy og Flakstad/Moskenes – og det er en skole i hver region som får en premie.
Ikke nok med det; når du leverer inn avfallet ditt får du også et «lodd»  i trekningen av 3 gavekort fra Elkjøp pr region, á kr 500,- I tillegg til at vi tilslutt legger alle loddene sammen og trekker en hovedvinner som får et gavekort på kr 5000,- også fra Elkjøp.

* * *

Fotokonkurranse – bli med å vinn flotte premier
Sammen med Lofotposten inviterer vi også til en fotokonkurranse. Her har vi tre kategorier:

A: Det mest utrolige som du fant i skuffer/skap, som ikke har vært i bruk på leeenge – og som skal leveres inn som EE-avfall. Premie: 3 vinnere får Elkjøp gavekort til en verdi av kr 500,-
B: Hvordan du bruker et elektrisk produkt, på en litt anderledes måte….kan være både praktisk og kreativ. Premie: 3 vinnere får Elkjøp gavekort til en verdi av kr 500,-
C: Klarer du å kombinere tekst og bilde, slik at denne passer inn i kampanjeprofilen? En anderledes bruksmåte, samt tekst som forsterker budskapet? Premie 1 vinner får et gavekort på kr 2500,-
Bilde/film må være digitalt og sendes til [email protected] eller på instagram #lofotkonkurranse innen 28. april.

* * *

Takk!
En riktig stor takk også til valgfagsklassen «Innsats for andre» ved Leknes Skole (8 trinn), under ledelse av Børge Dagfinrud, som har hjulpet oss med ideer og modeller.

Det er kjempeinspirernde å jobbe sammen på tvers av bransjer, bakgrunn og alder – og vi håper at resultatet blir masse innsamlet EE-avfall og en mye større besvissthet rundt viktigheten av å avhende dette på riktig plass. EE-avfall inneholder miljøgifter – og det er veldig viktig at dette ikke kommer på avveie.