no Norwegian
Meny

Gratulerer til Hilde Toreid med familie!

Det var ryddeaksjonen i Vika, under koordninator Hilde Toreid og med familien som ryddedeltakere som vant årets trekning blant ryddelagene som har ryddet marint avfall i Lofoten i år, og meldt inn til Clean Up Lofoten.  Trekningen ble gjort på direkte overføring via Facebook 13.november (beklager litt dårlig lyd).

Når privatpersoner vinner, så må de bort premien til en god sak – og siden Toreid og familien også er engasjert i skimiljøet på Bøstad, så er det IL Blest skigruppe som nyter godt av premien, og da kommer det mange til gode. Midlene er øremerket lys og armatur, så da mangler vi bare snøen.

Alle som bidrar med rydding av marint avfall og registrerer funnene sine på våre skjema og rydder over 20 kg, er med i trekningen av kr 10 000,-  som er gitt av LAS og Toyota Nordvik. I år var det ryddelaget med ryddekoordinator Hilde Toreid som vant, for ryddingen av Vika på Tangstad. Overrekkelsen skjedde på Toyota Nordvik, av LAS og Toyota Nordvik ved Tore Høyen (avbildet, foto: LAS).

Vi synes at det er ekstra artig at det er Toreid & Co som vant i år, da de har vært ivrige ryddere fra første ryddesesong i 2011, og alltid leverer topp  rapporteringsskjema.

Toreid har, utenom ryddingen i Vika, hatt 2 andre strandryddeaksjoner, som flere av sambygdinger i Steinfjorden var med på. Familien Toreid har rydda i Vika 3 år på rad, og melder at det i år var litt mindre avfall enn tidligere- så det ser ut til å hjelpe når man rydder jevnlig. I tillegg til Vika rydder Toreid fast 300 meter fra «Oppståttet ut mot Langneset. Her kommer det inn 40-100 kg hvert år.

Totalt så har vi i Clean Up Lofoten/LAS 167 ryddeaksjoner, med det var bare 101 med i trekningen, da vi har tatt bort de som ikke har levert korrekt utfylt skjema og de aksjonene som selv har stått bak. På vegne av LAS og Toyota Nordvik, gratulerer vi så masse!

Bildene nedenfor er fra rydding i Vika, Tangstad.  Trym (10), Njål (9) og Una (6) er barna til Toreids, og medhjelpere ellers er Villy Angelsen og Johan Sørensen med traktorer. To av bildene ble benyttet av NRKsuper, i forbindelse med strandryddedagen og barnas strandryddeuke på NRK som gikk i juni. Hilde retter en stor takk til Johan som fraktet ned den store fenderen på ½ tonn. Den ble leverte samtidig som han leverte inn landbruksplast.

Foto: Hilde Toreid

 

Noe du ikke finner?