no Norwegian
Meny

Henting med helikopter

Lørdag 20.oktober ble marint avfall som har blitt samlet i Horndalen og Vestervika (Kvalvika), begge Flakstad kommune, samt Fallkråa i Vestvågøy kommune, hentet inn med helikopter. 3,5 tonn ble flydd av Heliteam til nærmeste farbare vei, hvor det ble plukket opp av LMT med krokbil.

Denne gangen var det mest i Vestervika, med 2,3 tonn(!) i regi av Alf Ivar Samuelsen med venner, og idrettsfag fra Vest-Lofoten VGS. Jack Dalberg var ryddekoordinator for Horndalen, og i Fallkraå var det Anne Karine Statle som var initiativtaker.

 

 

 

Vi var heldig med været denne lørdagen, vindstille og regnfri. Litt «melisdryss» på fjellet gjorde omgivelsene virkelig maleriske. Det er flott å se at strender/kystlinje hvor det er plukket i øyeblikket er så godt som «rene». Litt smått vil det nok være her og der, men vi håper likvel at områdene vil være til glede for alle som ferdes der.

Tusen takk til alle som har bidratt å plukke, takk til Heliteam og LMT som transporterte avfallet til vårt mottak- og takk til Nordland Fylkeskommune som bidro til midler slik at dette var mulig!

Sammen holder vi Lofoten ren!

 marintavfall vestervika5_web

Bilder fra innhentinga kan sees på www.facebook.com/las.lofoten

 

 

 

Noe du ikke finner?